A tűzoltószakma szabályainak megfelelően, jól szervezetten, összeszokott csapatként hajtották végre a nagybajomi önkéntes tűzoltók az előttük álló feladatokat. Éves minősítő gyakorlaton kellett helytállniuk, ők pedig bizonyították, hogy továbbra is képesek teljesíteni az önálló beavatkozás feltételeit.

A minősítő gyakorlat feltételezés szerint Nagybajomban a városi könyvtárban elektromos zárlat miatt tűz keletkezett. Egy ember a sűrű füstben rosszul lett, nem tudott kijönni az épületből. A város önkéntes tűzoltóit riasztották az esethez, akik gyorsan kiérkeztek a helyszínre és légzésvédelem mellet azonnal megkezdték a felderítést, rövid időn belül megtalálták a sérültet, akit kihoztak az épületből, majd eloltották a feltételezett tüzet.


Fotó: Kaposvári Katasztrófavédelmi KirendeltségFotó: Kaposvári Katasztrófavédelmi KirendeltségFotó: Kaposvári Katasztrófavédelmi KirendeltségFotó: Kaposvári Katasztrófavédelmi KirendeltségFotó: Kaposvári Katasztrófavédelmi KirendeltségFotó: Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség
Fotó: Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az egyesület a gyakorlat sikeres végrehajtásával újabb egy évre megszerezte a jogosultságot, hogy önállóan, a hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül is végezhet tűzoltási és műszaki mentési feladatokat.

Címkék: önkéntesek, nagybajom, tűzoltóság, kék hírek