A Siófoki Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt az öt fiatal férfit, akik 2021 júliusában összeverekedtek egy siófoki szórakozóhelyen.

A 18 és 21 év közötti férfiak azért keveredtek szóváltásba, mert tánc közben két vádlott a könyökével véletlenül meglökte a másik társasághoz tartozókat, illetve egyikük lábára is léptek. A vitát később tettlegesség követte, a vádlottak előbb dulakodni kezdtek, majd testszerte ütlegelni és rugdosni kezdték egymást, melynek következtében ketten is nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek.

A vádlottakat a biztonsági őrök a helyszínen visszatartották, őket a nem sokkal később érkező járőrök a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították.

A Siófoki Járásbíróság a 2021 szeptemberében megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és őket egyenként két évre próbára bocsátotta. Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás - felfüggesztett börtönbüntetés kiszabása - végett jelentett be fellebbezést.

Az eseményeket a térfigyelő kamera rögzítette, a felvételt a vádhatóság közösségi oldalán hozta nyilvánosságra:

 

Címkék: tömegverekedés, tánc, Siófok, Balaton, kék hírek