A Kaposvár Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a 42 éves kaposvári férfival szemben, aki erőszakos magatartásával akadályozta a vele szemben jogszerűen eljáró halászati őr intézkedését.

A vádlott 2021 júliusában a Deseda tónál tiltott helyen és engedély nélkül horgászott, amikor a közfeladatot ellátó személynek minősülő halászati őr felszólította a horgászati engedélyének bemutatására és személyazonossága igazolására.

A vádlott ekkor átadott a sértettnek egy érvénytelen, 1996-ban kiállított tagsági igazolványt és egy fogási naplót, azonban személyazonosságát nem volt hajlandó igazolni, ezért a szabálysértési eljárás megindítása érdekében a halászati őr értesítette a rendőrséget. Ezidő alatt a vádlott a horgászfelszerelését összepakolta, a horgászbotját bedobta a tóba és közölte a sértettel, hogy ő nem horgászott, hanem csak sétált a környéken, amihez még viccesen azt is hozzátette, hogy a sértettet bedobja a bot után, majd elindult hazafelé.

null

A sértett igyekezett a férfit a helyszínen tartani, ezért az útjába állt, azonban az ittas vádlott ekkor indulatos lett, és két alkalommal ököllel a sértett felé ütött, aki az ütések elől kitért, ezért sérülése nem keletkezett. A sértett a kezét a vádlott mellkasára helyezve még ezután is megpróbálta visszatartani, mivel azonban a férfi magatartása továbbra is agresszív volt, végül útjára engedte a vádlottat, akit az időközben kiérkező kaposvári rendőrök fogtak el az egyik tóhoz közeli utcában.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Címkék: deseda, horgász, kaposvár, kék hírek