A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat azzal az 50 éves férfival szemben, aki többször is büntetőfékezett azért, mert az elé besoroló sértett miatt csökkentenie kellett a sebességét.

A férfi 2020 novemberében Toponár irányából közlekedett Kaposvárra. A sértett vele azonos irányba haladt szabályosan, de lassabb tempóban, majd amikor a négysávos út két sávosra szűkült, kellő távolságban besorolt a vádlott gépkocsija elé. A vádlott ekkor indulatba jött amiatt, hogy az elé kerülő sértett miatt csökkentenie kellett a haladási sebességét, ezért rádudált, illetve rávillogott a sértettre, majd meg is előzte őt.

null

A vádlott az előzés végrehajtása után, már a sávba való visszatérésekor indokolatlanul fékezni kezdte a gépkocsiját azért, hogy a sértettet megleckéztesse, amit gyorsítás után megismételt, így a sértettnek kétszer is intenzíven fékeznie kellett az autójával.

A férfi azonban ezután sem hagyott fel a veszélyeztető magatartásával, és harmadszor is intenzív büntetőfékezést alkalmazott, ekkor azonban a sértett már nem tudta elkerülni az ütközést, és a személygépkocsija elejével a vádlotti autó hátuljának ütközött. A vádlott által előidézett veszélyhelyzet következtében személyi sérülése végül egyik érintettnek sem keletkezett.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a szabadságvesztés végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Címkék: büntetőfékezés, vádemelés, ügyészség, kék hírek