A Fonyódi Járási Ügyészség indítványt tett annak az 51 éves szakcsi és 27 éves solti férfinak a letartóztatására, akik ellen jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt indított nyomozást a Fonyódi Rendőrkapitányság.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2021 júniusában azzal keresték fel a Balatonhoz közeli településen gyümölcstermesztéssel foglalkozó sértettet, hogy kedvező áron felvásárolnák tőle az azévi kajszibarack termést, mivel azt Hollandiába tudnák értékesíteni.

A sértett belement a kedvező ajánlatba, így a vádlottak - egy olyan cég nevében eljárva, amihez valójában nem volt közük - 2021 júliusában közel 7 tonna gyümölcsöt szállítottak el a sértettől anélkül, hogy annak az ellenértékét megfizették volna. A két férfi a termést ezután Budapesten nyomott áron értékesítette, majd a befolyt pénz felélték. A gyanúsítottak több mint 8 millió forint kárt okoztak a sértettnek.

A fonyódi rendőrök végül 2021 szeptemberében elfogták és őrizetbe vették a két büntetett előéletű férfit, akik más, ugyanilyen módszerrel elkövetett csalásokkal is kapcsolatba hozhatók.

A Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott, és a gyanúsítottak letartóztatását elrendelte.

Címkék: kajszi, csal, millió, lop, kék hírek