A Marcali Járási Ügyészség súlyos testi sértés, kapcsolati erőszak és zaklatás miatt emelt vádat azzal a 73 éves férfival szemben, aki ittas állapotban rendszeresen terrorizálta vele együttélő családtagjait, de különösen unokáját.

A férfi közös háztartásban élt lányával és annak családjával, köztük a bűncselekmények elkövetésének kezdetén 13 éves fiúunokájával. A vádlott régóta alkoholizáló életmódot folytatott, majd 2018-tól kezdődően ilyen állapotban rendszeresen szidalmazta családtagjait, ugyanakkor unokája még inkább ki volt téve a vádlott ittas dühkitöréseinek; őt több alkalommal bántalmazással is megfenyegette úgy, hogy arra kiskorú gyermek nem adott érdemi okot, mindössze a telefonján játszott vagy zenét hallgatott.

Az egyik ilyen alkalommal a súlyosan ittas állapotban lévő vádlott úgy támadt rá a teraszon tartózkodó fiatal fiúra, hogy egyik kezében egy bozótvágó kést, míg másikban egy fejszét tartott, amivel unokája felé suhintott, aki azonban elkapta a fejsze nyelét, így sérülése nem keletkezett.

Nem volt azonban ilyen szerencséje akkor, amikor a vádlott azért kötött bele a fiúba, mert szerinte a fiatal túl sokat hallgat zenét, ezért elkapta a mellette elhaladó fiú alkarját és olyan erővel ütötte neki a téglából készült pultnak, hogy a sértettnek eltörött a kézközépcsontja. Előfordult emellett olyan is, hogy a sértett véletlenül eltalálta focilabdával nagyapját, aki erre kiszúrta azt.

null

A vádlotton italozó életmódjának következményei egyre inkább elhatalmasodtak, ezért már lányát is egyre többször megfenyegette azzal, hogy az életére fog törni. Ez a családtagokban olyan félelmet keltett, hogy elmenekültek közös otthonukból, majd segítséget kértek a marcali rendőröktől, akik elfogták és őrizetbe vették a férfit.

A vádlott ezután az ügyészség indítványára előbb letartóztatásba, majd bűnügyi felügyelet alá került a családtagjai sérelmére elkövetett további bűncselekmények megakadályozása érdekében.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Címkék: nagypapa, ügyészség, vádemelés, kék hírek