Az ügy adatai alapján a helyi lakos 2021. szeptember 14-én délelőtt egy fejszével a kezében megjelent sógora alsóbogáti lakóházánál. Miután rokona nem akarta beengedni, a 44 éves férfi a fejszével betörte az ajtót, majd az ingatlan berendezési tárgyaiban és műszaki cikkeiben közel fél millió forint kárt okozott. A megrémült nő értesítette a rendőrséget, de az agresszor még az egyenruhások megérkezése előtt elmenekült a helyszínről.

Az esti órákban újabb bejelentés érkezett a somogyjádi körzeti megbízottakhoz, mely szerint a délelőtti rongáló otthonából füst gomolyog, az épület lángra kaphatott. A helyszínre rendőrök, tűzoltók és mentősök is érkeztek, akik közös munkával, a környéken élők segítségével megfékezték a lángokat. A katasztrófavédelem munkatársai az épület átkutatása során tűzgyújtásra utaló jeleket, és egy, a tűz útjába állított gázpalackot is találtak, mely csak a szakszerű és gyors oltásnak köszönhetően kerülte el a robbanást.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

 

A feltételezett elkövető mindeközben az ingatlan udvarán, egy fán rejtőzködve nézte végig a mentési munkálatokat. Miután a tűzoltók felfigyeltek a mozgására, a körzeti megbízottak elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra. A nyomozók a férfit őrizetbe vétele mellett felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és közveszély okozása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

Címkék: robbant, szétver, ámokfutás, Alsóbogát, felgyújt, gázpalack, kék hírek