A Fonyódi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt állította bíróság elé azt az őrizetbe vett 28 éves férfit, aki gyermekei anyját úgy megverte az utcán, hogy a sértett 8 napon túli sérülést szenvedett.

A vád lényege szerint a terhelt 8 évig élt együtt a sértettel, amely kapcsolatukból hat gyermek született. A vádlott féltékenysége és agresszív viselkedése miatt azonban az asszony 2021 áprilisában szüleihez költözött.

2021 augusztusában a férfi a Balatonlelléhez közeli faluban közlekedett testvérével, amikor a járműből észrevette az utcán barátnőjével gyalogló sértettet. A vádlott először az autó lehúzott ablakán keresztül érdeklődött a gyerekek, valamint a sértett esetleges új párkapcsolata felől, majd sérelmezte, hogy az asszony letiltotta az egyik közösségi oldalon.

A sértett nem akart a vádlottal tovább beszélni, ettől a férfi indulatos lett, kiszállt a kocsiból és a nőt először váltott kézzel arcul ütötte, majd megrúgta bokáit, amitől a sértett előre esett. A terhelt azonban a bántalmazással ekkor sem hagyott fel, hanem az asszonyt nagy erővel megrúgta felsőtestének jobb oldalán, majd kisebb erővel arcán.

A vádlott cselekményének testvére vetett véget, aki elhúzta a férfit volt élettársa közeléből.

Az ügyészségi indítvánnyal egyezően a Fonyódi Járásbíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben.

(A felhasznált fényképet a fonyódi rendőrök a helyszíni adatgyűjtés során készítették.)

Címkék: megver, brutális, élettárs, gyermek, kék hírek