Huszonnégy riasztása volt a mögöttünk álló hétvégén a Somogy megyei tűzoltóknak. Közlekedési baleseteket követő műszaki mentéseknél és szabadtéri tüzeknél is egyaránt szükség volt az elmúlt napokban a tűzoltók munkájára. Az időszak során három téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Pénteken egy somi szeméttelepen égett nyolcvan négyzetméteren a hulladék. A siófoki hivatásos tűzoltók három vízsugárral eloltották a lángokat, az egységek munkáját egy erőgép is segítette.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Árok mélyén az iszapba ragadt egy tehén péntek délelőtt Somogysárdon. A kaposvári hivatásos tűzoltók az állatot hevederekkel átkötve egy erőgép segítségével kiemelték a mélyből, majd épségben átadták gazdájának.

Kigyulladt egy autó motortere Juta és Várda között pénteken. A sofőr egy tűzoltó készülékkel megkezdte a lángok oltását. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet, majd hőkamerával átvizsgálták az autót és egy vízsugárral visszahűtötték a még izzó alkatrészeket.

Vágástéri hulladék és az aljnövényzet is égett Kutas külterületén, pénteken a délutáni órákban. A nagyatádi hívatásos tűzoltók két gépjárművel vonultak a tűzesethez, ahol vízsugarakkal és kéziszerszámokkal megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet.

Egymásba futott két személyautó pénteken Somogybabod határában, a 6714-es úton. A balatonboglári önkormányzati és a látrányi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt.

Összeütközött két autó péntek este Marcaliban, a Csomós Gergely utcában. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben az egyik sofőr könnyebben megsérült.

Vasárnap hajnalban hídfőnek ütközött, majd felborult és árokba csapódott egy személygépjármű, Kapoly külterületén. A tabi önkormányzati tűzoltók a mentőkkel közösen kiemelték a gépjármű vezetőjét, majd áramtalanították az autót. A sofőr egyedül utazott a járműben, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Csaknem háromezer köbméternyi trágya égett vasárnap, Ordacsehin a Fő utcában. A hulladékot egy erőgép átforgatta, majd a marcali hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók három vízsugárral átáztatták a trágyát és megszüntették az izzást.

Címkék: riasztás, hétvége, Somogy, tűzoltó, kék hírek