A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban, már a bűncselekmény elkövetésének másnapján bíróság elé állította azt a két férfit, akik 2021 augusztusában összeverekedtek egy kaposvári parkban.

A fiatalabb, 21 éves vádlott nagyobb mennyiségű alkoholt elfogyasztását követően, erősen ittas állapotban érkezett egy belvárosi parkba, ahol cigarettát és további szeszes italt kért a másik, 56 éves vádlottól. Mivel az idősebb férfi a kérést megtagadta, a vádlottak között előbb szóváltás, majd percekig tartó dulakodás alakult ki, melynek során mindketten több alkalommal megütötték és megrúgták a másikat.

Az eseményeket a közterületi kamera rögzítette, a felvétel itt érhető el.

A kölcsönös bántalmazásnak az vetett véget, hogy a helyszínre érkező járőrök elfogták és őrizetbe vették a vádlottakat, akik ellen a Kaposvári Járási Ügyészség még az őrizetbe vétel 72 órás időtartama alatt vádat emelt.

A Kaposvári Járásbíróság a 2021. augusztus 27-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és a fiatalabb, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfit 70 nap elzárásra ítélte, míg az idősebb vádlottal szemben 120 óra közérdekű munka büntetést szabott ki. Az ítéletet valamennyi érintett tudomásul vette, így az nyomban jogerőre emelkedett.

Címkék: cigarette, park, bor, kamera, verekedés, ittas, kék hírek