A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 46 éves szerb férfival szemben, akinek megtetszettek az egyik siófoki szórakozóhely egyedi lámpái, ezért ellopta azokat.

A vádlott 2020 nyarán a párjával nyaralt az egyik siófoki hotelben, amikor megtetszettek neki a szomszédos pub falára felszerelt egyedi kovácsoltvas lámpák. A férfi ezért a hajnali órákban 3 db - egyenként 50 ezer forint értékű - falikart kézzel lefeszítette úgy, hogy a lámpákat az elektromos vezetékről is leszakította.

A férfi a lopott lámpákat ezután gépkocsijába pakolta, majd elhajtott a helyszínről. A férfi rövid időn belül visszatért Szerbiába, ezért a gyanúsítotti kihallgatására is eljárási jogsegély útján került sor. Az elkövető kilétének megállapítását segítette, hogy a történteket a szórakozóhely biztonsági kamerája is rögzítette.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását próbaidőre függessze fel. 

(A fotókat részben a nyomozó hatóság, részben a szórakozóhely biztonsági kamerája rögzítette.)

Címkék: lámpa, turista, külföldi, kamera, lop, kék hírek