A Kaposvári Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat azzal a 31 éves nővel és 29 éves férfival szemben, akik változatos módszerekkel vertek át számos sértettet, de végül lebuktak.

A vádlottak élettársak voltak, amikor elhatározták, hogy internetes csalások révén fognak pénzhez jutni. Megállapodtak abban, hogy a nő profilja, illetve egyéb, kifejezetten a bűnelkövetés céljából létrehozott álprofilok alatt olyan termékeket – elsősorban mobiltelefonokat - fognak eladásra kínálni hirdetési oldalakon, amikkel valójában nem rendelkeznek.

null

Emellett olyan álprofilokat is létrehoztak, melyeken ismerkedési szándékot színlelve férfiakkal vették fel a kapcsolatot, akiktől különböző valótlan indokokra hivatkozva csaltak ki pénzt. A megtévesztett sértettekkel a férfi tartotta a kapcsolatot, illetőleg a pénzt is az ő bankszámlájára utaltatták át az elkövetők.

A páros ezekkel a módszerekkel összesen 65 sértettől csalt ki a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó összegű pénzt, majd amikor a sértettek a megrendelt terméket, vagy a személyes találkozást várva keresni kezdték őket, elérhetetlenné váltak.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a vádlottakkal szemben fogház fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, vagyonelkobzás alkalmazására, valamint a sértetteknek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Címkék: kaposvár, csalás, ügyészség, kék hírek