Mindössze tizenkétszer riasztották a megye tűzoltó egységeit az elmúlt napokban, ebből négy alkalommal tévesen kérték a tűzoltók segítségét. Egy kivételével valamennyi helyszínen műszaki mentést hajtottak végre az egységek. Két súlyos balesetnél is szükség volt a tűzoltók beavatkozására.

Egy elszáradt fa dőlt a Barcs és Drávatamási közti bicikliútra péntek délután. A város hivatásos tűzoltói motorfűrésszel feldarabolták a fát és megszüntették a közlekedési akadályt.

Szombat délután frontálisan összeütközött két személyautó a 64-es főúton, Enying térségében. A baleset során hárman könnyebben, ketten pedig súlyosan megsérültek, valamennyi sérültet a mentők kórházba szállították. A balesetnél a siófoki hivatásos és a lajoskomáromi önkéntes tűzoltók végezték a műszaki mentést. Az egységek áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt.

Karambolozott egy teherautó és egy személygépkocsi a 61-es főút Taszár és Baté közötti szakaszán szombat este. A teherautó egy munkagépet szállított, amely az ütközés következtében leborult a járműről. A balesethez a kaposvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. A személyautóban ketten utaztak, mindketten megsérültek a balesetben, őket a mentők kórházba szállították. A teherautó sofőrje sérülés nélkül átvészelte a balesetet.

Letört egy platánfa körülbelül hat méteres ága Kaposváron a Kossuth Lajos utcában vasárnap délelőtt. A város hivatásos tűzoltói létrakosárból, láncfűrésszel darabolták le a parkoló autók fölött tízméteres magasságban lógó faágat.

Marcaliban a Hegyalja utcában összehordott fa, bútor és háztartási hulladék égett vasárnap. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal rövid idő alatt eloltották a tüzet.


Fotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Siófok HTP, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Siófok HTP, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Siófok HTP, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Siófok HTP, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Siófok HTP, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Siófok HTP, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Siófok HTP, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Siófok HTP, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Siófok HTP, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Siófok HTP, Marcali HTPFotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Siófok HTP, Marcali HTP
Fotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Siófok HTP, Marcali HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: hétvége, tűzoltóság, katasztrófavédelem, kék hírek