Huszonkilenc alkalommal riasztották a Somogy megyei tűzoltókat a hosszú hétvégén. Az egységeknek tűzeseteknél és műszaki mentéseknél egyaránt helyt kellett állniuk. Négy esetben tévesen riasztották a tűzoltókat az elmúlt napokban - írja honlapján az SMKI.

Egy teherautó, két személyautó és egy parkoló jármű volt részese annak a balesetnek, amely Nagyatádon, a Rákóczi utcában történt csütörtökön. A három közlekedő kocsiban összesen nyolcan utaztak, az egyik autót a nagyatádi hivatásos tűzoltók áramtalanították. A baleset során öten megsérültek, közülük három embert a mentők kórházba szállítottak.

Árokba hajtott egy személyautó csütörtökön a Babócsa és Komlósd közötti úton. Az autóban egy ember utazott, hozzá mentők érkeztek a helyszínre. A műszaki mentést a barcsi hivatásos tűzoltók végezték a balesetnél. Az egység áramtalanította az autót.


Munkában a tűzoltók a hosszú hétvégén (Fotók: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Tab ÖTP, Látrány ÖTE) Munkában a tűzoltók a hosszú hétvégén (Fotók: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Tab ÖTP, Látrány ÖTE) Munkában a tűzoltók a hosszú hétvégén (Fotók: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Tab ÖTP, Látrány ÖTE) Munkában a tűzoltók a hosszú hétvégén (Fotók: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Tab ÖTP, Látrány ÖTE) Munkában a tűzoltók a hosszú hétvégén (Fotók: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Tab ÖTP, Látrány ÖTE) Munkában a tűzoltók a hosszú hétvégén (Fotók: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Tab ÖTP, Látrány ÖTE) Munkában a tűzoltók a hosszú hétvégén (Fotók: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Tab ÖTP, Látrány ÖTE) Munkában a tűzoltók a hosszú hétvégén (Fotók: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Tab ÖTP, Látrány ÖTE) Munkában a tűzoltók a hosszú hétvégén (Fotók: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Tab ÖTP, Látrány ÖTE) Munkában a tűzoltók a hosszú hétvégén (Fotók: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Tab ÖTP, Látrány ÖTE) Munkában a tűzoltók a hosszú hétvégén (Fotók: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Tab ÖTP, Látrány ÖTE) Munkában a tűzoltók a hosszú hétvégén (Fotók: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Tab ÖTP, Látrány ÖTE)
Munkában a tűzoltók a hosszú hétvégén (Fotók: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Tab ÖTP, Látrány ÖTE)
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Összeütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusz és két személygépkocsi a 67-es főút 84-es kilométerénél, Visz térségében szombat délelőtt. A látrányi önkéntes tűzoltók feszítő-vágó berendezéssel kiszabadítottak egy embert az egyik autóból és a kiérkező balatonboglári önkormányzati tűzoltókkal közösen áramtalanították a járműveket. A mentők a sérültet kórházba szállították. 

Fának csapódott egy autó a Zics és Miklósi közötti úton szombat este. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesethez a tabi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet és feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadították az elhunyt gépjárművezetőt a roncsból.

Mintegy száz szalmabála égett Kapolyon, a Kossuth utca mögötti területen vasárnap este. A siófoki és kaposvári hivatásos valamint a tabi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral oltották a lángokat, amelyek kukorica- és a napraforgótáblát is veszélyeztettek. A tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd a szalmabálák elégetése mellett döntöttek. A terület tulajdonosa a munkálatokhoz erőgépet biztosított, amellyel széthúzták a bálákat. A tüzet végül hétfő délelőtt sikerült teljesen eloltani.

A megyeszékhely tűzoltóinak a segítségét vasárnap kérték Kaposváron a Budai Nagy Antal utcában a játszótéren egy tízméteres magasságban lógó leszakadt faág veszélyeztette az arra közlekedőket. A város hivatásos tűzoltói magasból mentő és motorfűrész segítségével ledarabolták a faágat és megszüntették a veszélyeztetést.

Címkék: riasztás, katasztrófavédelem, tűz, baleset, kék hírek