A rekkenő hőség után hétfőn, az esti órákban Somogy megyét is elérte a felfrissülést hozó csapadékzóna. A helyenként erős, viharos szél kíséretében átvonuló zivatar útvonalát kidőlt fák, leszakadt faágak jelezték. A megye tűzoltó egységeit mintegy harminc alkalommal riasztották a viharkárok miatt.

Elsősorban Somogy megye északi részén, főként a Balaton térségében okozott károkat a vihar. A marcali és a siófoki hivatásos, valamint a balatonboglári önkormányzati tűzoltók többnyire útra dőlt fák eltávolítását végezték, valamennyi helyszínen rövid idő alatt megszüntették a forgalmi akadályt. Néhány esetben épületre, autóra szakadt faágakat távolították el az egységek, de előfordult, hogy távközlési, vagy villanyvezeték tartotta a súlyos faágakat a tűzoltók beavatkozásáig.

Berzencén a vasúti sínekre dőlt egy fa a hajnali órákban. A forgalmi akadályt a csurgói önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók motorfűrész segítségével szüntették meg.

Barcson pedig kigyulladt egy villámcsapott tölgyfa, amelynek a lángjait a város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg.


Fotó: Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Marcali HTP, Barcs HTP
Fotó: Marcali HTP, Barcs HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: fotógaléria, vihar, somogy megye, kék hírek