A Kaposvári Járási Ügyészség termesztéssel csekély mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a két fiatal férfival szemben, akik termesztették, vásárolták, majd egy szilveszteri bulin fogyasztották is az éppen rendelkezésükre álló kábítószert.

A 31 éves vádlott 2020 májusában kannabisz növényi magokat ültetett lakóházának hátsó udvarában, majd az abból kifejlett növények virágát leszüretelte és cigarettába sodorva elfogyasztotta. A növényeket a kaposvári rendőrök végül 2020 júliusában foglalták le tőle.

A fiatalabb, 23 éves vádlott nem termesztette, hanem 2019 szeptemberétől kezdve alkalmanként kisebb adagokban vásárolta a kábítószert, és így 2020 júliusáig összesen 65 gramm kannabiszt tartalmazó marihuánát szerzett meg.

A vádlottak ezen túlmenően az idősebb férfinál 2020 szilveszter éjjel tartott házibuliban is fogyasztottak kábítószert, amit a nem sokkal később elvégzett vizsgálatok is igazoltak, miután a vádlottakat a Kaposvári Rendőrkapitányságra előállították.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség közmunka kiszabását indítványozta a vádlottakkal szemben.

Címkék: kábítószer, kannabisz, ügyészség, drog, kék hírek