A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége folytatólagosan elkövetett kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy 48 éves nőt.

A vádlott közel 20 éve dolgozott egy szociális otthonban, ahol rendszerint éjszakai műszakban gondozói munkakört látott el. A nő 2021 márciusában az éjszakai órákban bement a 84 éves, mozgáskorlátozott sértett lakrészébe, ahol – miután meggyőződött arról, hogy a sértett alszik – a táskájából kivett 30.000,-Ft. készpénzt. A vádlott ezután ugyanilyen módon 2021 júliusában még két alkalommal vett el pénzt az idős asszonytól, akitől így 45.000,-Ft.-ot zsákmányolt összesen.

A történtek a szociális otthon vezetőségének figyelmét sem kerülték el, ezért az idős sértett bevonásával csapdát állítottak az elkövetőnek, és elhelyeztek nála két darab 5.000,-Ft-os bankjegyet, amelyek sorszámait előzetesen felírták. A vádlott a korábbiakhoz hasonlóan ezt a pénzt is elvette az idős asszonytól, azonban végül ez lett a veszte, mivel a nála fellelt pénz ellenőrzése alapján bebizonyosodott, hogy ő fosztja ki rendszeresen a sértettet.

A Barcsi Járásbíróság a 2021. augusztus 10. napján megtartott bíróság elé állítás keretében meghozott ítéletében az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a nőt, akivel szemben 1 év 10 hónap börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosítás – végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása – miatt jelentett be fellebbezést - írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

Címkék: KIfosztás, idősotthon, ítélet, lopás, kék hírek