A Fonyódi Járási Ügyészség kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a fiatal párt, akik néhány nap leforgása alatt két helyre is besurrantak Lengyeltótiban.

Az első bűncselekményt a 28 éves nő egyedül követte el, amikor a nyitott ajtón keresztül behatolt a templom tárolójába, és összesen 35 ezer forint készpénzt lopott az éppen a templom felújításán dolgozók pénztárcájából.

Néhány nappal később a nő kifigyelte, hogy a helyi bár ablaka szintén nyitva maradt, ezért oda éjjel a 21 éves barátjával együtt tértek vissza, és amíg a férfi az utcán őrködött, a nő bemászott az épületbe, majd a kasszából, illetve az alatta lévő szekrényből összesen 286 ezer forintot vett magához.

A térfigyelő kamerák felvételei alapján azonban fonyódi rendőrök rövid időn belül azonosították és őrizetbe vették az elkövetőket, akik ellen az ügyészség még az őrizetbe vétel 72 órás időtartama alatt vádat emelt.

A Fonyódi Járásbíróság a 2021. augusztus 05-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és a nővel szemben 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetést, míg a többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő férfival szemben 1 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki.

(A fénykép a nyomozó hatóság helyszíni szemléje során készült.)

Címkék: pénztárca, besurran, templom, visszaeső, lop, tolvaj, kék hírek