A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai  tizenkét esetben összesen tizennyolc személyt mentettek ki a tóból, valamint ittas hajóvezetőt is találtak az elmúlt napokban.

A hétvége során a strandolók több esetben kerültek olyan helyzetbe, amiből a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan partra jutni. Műszaki hibás, szélben elsodródott, vagy felborult vitorlásokat, kajakkal, gumicsónakkal az erős hullámzásban elsodródókat segítettek ki szorult helyzetükből az egyenruhások.

Szombat délután a vízirendőrök a Balatonfüred előtti vízterületen ellenőriztek egy vitorlás kisgéphajót. Az intézkedés során a hajóvezetőnél alkalmazott légalkoholmérő készülék pozitív értéket jelzett, ezért az egyenruhások a hajót a kikötőbe vontatták a férfit pedig elfogták, és a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol ellene járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Szintén aznap a járőrök a Siófok előtti vízterületen két gyereket vettek észre, akik gumicsónakon sodródtak több mint ezer méterre a parttól. Szombat délután két kajakos egy felfújható sporteszközzel akart Badacsonyból Balatonfenyvesre átevezni, ám kifáradtak és önerejükből nem tudtak partra jutni.

Vasárnap –többek között- egy csónakból vízbe esett férfi, és egy kite szörfös került bajba, akinek ernyője a víz alá merült. A vízirendőrök mindnyájukat a partra segítették.

Címkék: vízirendőrség, mentés, alkohol, balaton, kék hírek