Hetvenhat műszaki mentésnél és hét tűzesetnél avatkoztak be az egységek, emellett pedig öt téves jelzés is érkezett a megyei műveletirányítási központba. A hétvégi szélsőséges időjárás okozta viharkárok miatt hetvenegy kárhelyszínre vonultak a tűzoltók Somogyban.

Pénteken letört egy tizennyolc méter magas fűzfa ága a Deseda-tó partján, a strand közelében. A kaposvári hivatásos tűzoltók létráról motorfűrésszel eltávolították az ágat és megszüntették a veszélyt.

Lepsényben, egy Deák Ferenc utcai családi házzal egybeépített bolt kazánházában kapott lángra a fa és papírhulladék, pénteken. Az épületbe füst szivárgott, a lángok pedig veszélyeztették a közelben lévő gázpalacktárolót is. A tüzet a siófoki hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltók eloltották, megakadályozva, hogy a lángok továbbterjedjenek a házra és a tárolóra. Az egységek az utómunkálatok során a füsttel telítődött ingatlant átszellőztették.

Szombat hajnalban a Balatonfenyvest és Imremajort összekötő úton három nagy méretű fa is útra dőlt. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók láncfűrésszel feldarabolták a fákat és megszüntették a fogalmi akadályt. Csömenden is úttestre dőlt egy fa, ahol a marcali hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Szalagkorlátnak ütközött, majd az úttesten állt meg egy személygépkocsi szombaton, Mernyeszentmiklós külterületén. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót. A gépjárműben csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg a baleset során.

Vasárnap reggel lesodródott az útról, majd az árokba borult egy kisbusz az M7-es autópályán, Kőröshegy térségében. A lehulló törmelékekre további két gépjármű is ráhajtott. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisbuszt és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A balesetben két utas súlyosan egy pedig könnyebben megsérült.

Nagy mennyiségű hulladék égett vasárnap Kelevízen, a Rákóczi utcában. A tüzet a marcali hivatásos tűzoltók oltották el.

Vasárnapi viharos erejű széllel tört be a zivatar Somogy megyébe is. A nap folyamán csaknem hatvanszor riasztották a megye tűzoltóit. Többségében kidőlt fák és leszakadt faágak eltávolításában kérték az egységek segítségét.

Marcaliban, a Bartók Béla utcában egy fa dőlt ki és szakított el egy vezetéket. A veszélyt a város hivatásos tűzoltói szüntették meg.

Babócsán és Somogyegresen is egy ház tetőszerkezetét rongálta meg egy kidőlt fa. Előbbi helyszínen a barcsi hivatásos, utóbbin pedig a tabi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be.

Tabon, a Kossuth Lajos utcában járdára szakadt egy fűzfa ága, Tab és Kapolyt összekötő úton pedig két fa is kidőlt, amelyek teljesen elzárták az utat az arra közlekedők elől. Mindegyik helyszínen a tabi önkormányzati tűzoltók távolították el a fákat.

Bolhó külterületén akácfák dőltek a sínekre, akadályozva a vasúti közlekedést. A barcsi hivatásos tűzoltók a fákat láncfűrésszel és kéziszerszámokkal távolították el.

A viharos időjárás miatt a kaposvári, a siófoki, a nagyatádi hivatásos, a balatonboglári önkormányzati, valamint a törökkoppányi és a látrányi önkéntes tűzoltók is további helyszíneken avatkoztak be a viharkárok felszámolása során.


Tab ÖTP, Marcali HTPTab ÖTP, Marcali HTPTab ÖTP, Marcali HTPTab ÖTP, Marcali HTPTab ÖTP, Marcali HTPTab ÖTP, Marcali HTPTab ÖTP, Marcali HTP
Tab ÖTP, Marcali HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: tűzoltóság, katasztrófavédelem, hétvége, kék hírek