A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot azzal a 45 éves, büntetett előéletű férfival szemben, aki idén nőnapkor késelte meg élettársát Nagyatádon.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott 23 éve élt élettársi kapcsolatban a sértettel, azonban lakhatásuk nem volt megoldott, ha nem a sértett testvérénél húzták meg magukat, hajléktalan életmódot folytattak.

2021 márciusában a férfi és élettársa hajléktalan ismerőseik tartózkodási helyén, a nagyatádi - használaton kívüli - gázcseretelepen vendégeskedtek, ahol négyen a nap folyamán 12 liter bort fogyasztottak el, illetve a vádlott pálinkát is ivott.

A jelentős mennyiségű szeszes italtól valamennyien erősen ittas állapotba kerültek, majd a délután órákban tisztázatlan okból a terhelt és a sértett veszekedni kezdett. A vita során az indulatos vádlott 9 cm pengehosszúságú bicskájával két alkalommal megszúrta a sértettet mellkasának bal oldalán. A vérző nőhöz végül a terhelt hívta a mentőket, akik a sértettet kórházba szállították.

Az asszony sérülései ténylegesen 8 nap alatt gyógyultak, azonban az életveszélyes állapot elmaradása - figyelemmel az elkövetés eszközére, az erőbehatásra és az érintett testtájra - a véletlennek volt köszönhető.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a letartóztatásban lévő férfival szemben.

(A felhasznált képek a nyomozó hatóság szemléje során készültek.)

Címkék: megkésel, élettárs, büntetett előélet, életveszély, hajléktalan, kék hírek