A Nagyatádi Járási Ügyészség kisebb értékre, több közokirat és készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 35 éves férfival szemben, aki egy véletlenül a kasszánál hagyott pénztárcát lopott el egy nagyatádi áruházból - írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

A vádban foglaltak szerint a férfi 2021 márciusában Nagyatádon vásárolt, amikor az üzletben a pénztárnál várakozva észrevette a szomszédos kassza árutároló részén felejtett tárcát.

A vádlott az áruház alkalmazottainak nem jelezte, hogy talált egy őrizetlenül hagyott pénztárcát, hanem kihasználta az alkalmat és a feltűnést kerülve a pénztárhoz hátrált, majd hátra nyúlva a tárcát nadrágjának zsebébe rejtette.

A férfi ezt követően kifizette a megvásárolt árukat és a lopott tárcával együtt távozott. A sértett pénztárcájában 54.000 forint készpénz, közokiratok ás bankkártya volt, amelyből 22.000 forint térült meg a nyomozás során.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában - büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban – közérdekű munka büntetést indítványozott a vádlottal szemben.

Az üzletben készült felvétel az alábbi linken tekinthető meg:

Címkék: áruház, Nagyatád, lopás, kék hírek