A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki letörte a vasúti átjárót biztosító félsorompót, majd adatainak hátra hagyása nélkül távozott a helyszínről.

A 31 éves férfi 2021 májusában Taszár külterületén közlekedett egy mezőgazdasági vontatóból és a hozzá kapcsolt permetezőkocsiból álló járműszerelvénnyel, amikor figyelmetlensége miatt nem észlelte, hogy a vasúti átjárót biztosító fénysorompó ekkor már piros jelzésre váltott, a félsorompó pedig ereszkedni kezdett.

null

A tovább haladást tiltó jelzés ellenére a vádlott behajtott az átjáróba, majd az áthaladás során letörte a félsorompót, azonban megállás nélkül elhajtott. A félsorompó letörését az alig egy percen belül érkező személyvonat vezetője észlelte, akinek bejelentése folytán a Kaposvári Rendőrkapitányság járőrei rövid időn belül azonosították, és a baleset helyszínének közelében intézkedés alá vonták a mezőgazdasági vontatót vezető férfit.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel a vádlott próbára bocsátását indítványozta.

Címkék: taszár, sorompó, kék hírek, baleset