A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette és jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat egy 50 éves kaposvári férfi ellen, aki hosszú időn keresztül kitalált történetekkel kért pénzt nő ismerősétől, majd később zsarolta is a pénzszerzés érdekében.

A vádiratban foglaltak szerint a vádlott 2012-ben ismerkedett meg a sértettel egy üzleti vállalkozás során, akivel bizalmi viszonyt alakított ki.

A férfi rövidesen elvesztette az üzletbe fektetett pénzét, ezért új céget hozott létre, amelynek alapításához 1,5 millió forintot kért a sértettől azzal, hogy ő „csendestárs” lesz.

A vádlott jogtalan pénzszerzés céljából pár hónap múlva megkereste a sértettet és valótlanul azt adta elő a nőnek, hogy a cégük egy olyan külföldi személlyel íratott pályázatot, aki közben bűncselekményt követett el, ezért fejenként 10 millió forintot kell fizetniük. A sértett bízott a vádlottban, ezért megtakarításaiból és banki kölcsönökből 7,5 millió forint készpénzt adott át neki, majd a vádlott felajánlotta, hogy a maradék részt megelőlegezi, amit úgy fog törleszteni, hogy lakást bérel részére Kaposváron. A sértett ezt elfogadta, így 2015 és 2019 között fizette a férfi lakhatását.

A vádlottnak nem volt elég a kicsalt több millió forint, hanem a kitalált történetet tovább fűzte, 2018-ban azzal az indokkal zsarolt ki újabb összegeket a nőtől, hogy a pályázatírót kiengedték a börtönből és új életet akar kezdeni, ezért kell a sértettnek is további 10 millió forintot fizetnie, mert ha nem, a behajtók bántani fogják családját.

A megfélemlített nő elhitte a csalárd férfi állításait, újabb és újabb pénzösszegeket adott át részére, amíg 2019 nyarán meg nem győződött arról, hogy becsapta.

A vádlott közel 26 és fél millió forinttal károsította meg a sértettet.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetére 6 év börtönbüntetés kiszabását indítványozta a férfival szemben.

Címkék: becsap, szerető, fenyeget, millió, zsarol, csaló, kék hírek