A Somogy Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat 3 fiatal férfival és 1 nővel szemben, akik különböző fajtájú kábítószereket terítettek több megyében, illetve ehhez segítséget nyújtottak.

A vádirat lényege szerint a 28 éves I. rendű vádlott - aki maga is rendszeres kábítószer-fogyasztó volt - 2019 nyarán elhatározta, hogy költségeit kábítószerrel való kereskedésből fogja fedezni, mivel nem volt jogosítványa, ezért az üzletbe bevonta bizalmasát, a 24 éves II. rendű vádlottat is, aki drogfogyasztásának részbeni finanszírozása fejében vállalta, hogy barátját beszerző körútjaira fuvarozza, de a potenciális vásárlók toborzásában és az értékesítés szervezésében is közreműködött.

A fiatal vádlottak havi rendszerességgel több alkalommal is útra keltek és nem beazonosítható személyektől I. rendű vádlott tovább értékesítési céllal MDMA tartalmú extasy tablettákat, metanfetamin tartalmú speed tablettákat, marihuánát és kokaint szerzett be.

A vevőkör folyamatos bővülése miatt az I. rendű vádlott új beszerzési forrásokat keresett, így került kapcsolatba a III. és IV. rendű vádlottakkal.

A három, letartóztatásban lévő férfin végül összehangolt akció során ütöttek rajta a rendőrök 2020 augusztusában Siófokon az autóban elrejtett illegális szereket az akció során a nyomozó hatóság tagjai megtalálták és lefoglalták.

A letartóztatásban lévő terheltekkel szemben a főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetén 9 év, 7 év, valamint 5 év fegyházbüntetések kiszabását indítványozta, míg a szabadlábon lévő IV. rendű vádlott nővel szemben felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott.

(A felhasznált képet a nyomozó hatóság készítette.)

Címkék: drogkereskedelem, extasy, marihuán, speed, kokain, díler, kábítószer, kék hírek