106 alkalommal riasztották a tűzoltókat az elmúlt hétvégén Somogy megyében. A szombati zivatarlánc okozta viharkárok felszámolása mellett több balesetnél is beavatkoztak a megye tűzoltói - írja oldalán a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Péntek

A Deseda-tónál dőlt meg egy fa, veszélyeztetve a Csónakház épületét. A kaposvári hivatásos tűzoltók létráról, motorfűrésszel eltávolították a fát és megszüntették a veszélyt.

Ráfutásos baleset történt Nagyatádon, a Szabadság utcában, a Szabadság térnél péntek délelőtt. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. A két autóban hárman utaztak, egyikük könnyű sérüléseket szenvedett.


Fotók: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Somogy MKIFotók: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Somogy MKIFotók: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Somogy MKIFotók: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Somogy MKIFotók: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Somogy MKIFotók: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Somogy MKIFotók: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Somogy MKIFotók: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Somogy MKIFotók: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Somogy MKIFotók: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Somogy MKIFotók: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Somogy MKI
Fotók: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Somogy MKI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Körülbelül egy hektáron égett a gaz és a bozót Balatonendréd külterületén, a Lulla felé vezető út mellett. A siófoki és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal két óra alatt oltották el a lángokat.

Letért az úttestről, árokba csapódott majd felborult egy személyautó a 67-es főúton, Bőszénfa térségében. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A mentők a sofőrt könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Szombat

Vonattal ütközött egy személyautó Siófokon, az Állomás téren, a Szabadifürdő megállónál. A város hivatásos tűzoltói segítettek a mentőszolgálat munkatársainak a sérült ellátásában, majd a forgalmi akadály megszüntetése érdekében roncsvágóval eltávolították a vasúti átjáró korlátját. Az autóban négyen utaztak, egyikük életveszélyes sérüléseket szenvedett. 

A Somogy megyén is végigsöprő vihar miatt szombaton ötvenszer riasztották a tűzoltó egységeket, jellemzően kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolítása és elöntött pincék, garázsok szivattyúzása miatt. A vihar leginkább Siófok térségét érintette, ahol nemegyszer előfordult, hogy az egységeket egy már felszámolt kárhelyszínről, azonnal újabb káresethez riasztották. Kercseligeten a hirtelen lezúduló csapadék villámárvizet okozott, itt a kaposvári és dombóvári hivatásos és a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltói avatkoztak be. A tűzoltók még vasárnap is dolgoztak a viharkárok felszámolásán megyeszerte. Csaknem harmincszor riasztották a tűzoltókat kidőlt fák és leszakadt faágak eltávolításához. 

Vasárnap

Balatonkeresztúron egy buszmegállót gyűrt maga alá, majd tetejére borult egy autó, melyben két ember és egy kutya utazott. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, majd leemelték a buszmegállóról és kerekeire állították a járművet. A balesetben az utasok csak könnyebben sérültek meg.

Árokba hajtott, majd kerítésnek csapódott egy személyautó a 68-as főúton, Marcali és Kelevíz között, vasárnap este. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, segítettek a mentőknek a sérült kiemelésében, majd közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A kocsiban csak a sofőr utazott, aki könnyebben megsérült a balesetben.

A hétvége legfurcsább riasztása is vasárnap futott be az irányítási központba. Azzal a kéréssel kereste meg egy személy a marcali hivatásos tűzoltókat a laktanyában, hogy segítsenek levenni gyűrűjét a megduzzadt ujjáról. A tűzoltók kéziszerszámmal sérülés okozása nélkül eltávolították az ékszert.

Címkék: Katasztrófavédelm, viharkárok, villámárvíz, tűzoltók, baleset, kék hírek