A Marcali Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a 65 éves férfival szemben, aki otthonába fogadta hajléktalan ismerősét, aztán egy közös italozás után fakaróval okozott 8 napon túl gyógyuló sérülést neki.

A vádiratban foglaltak szerint az egyébként hajléktalan sértett 2021 márciusában költözött a vádlott Marcalihoz közeli faluban lévő otthonába.

A költözést követő kis idő elteltével a vádlott és vendége együtt fogyasztottak nagy mennyiségű szeszes italt, majd nyugovóra tértek. A hajnali órákban azonban vita támadt közöttük, mert a sértett nem tudta megmondani, hol hagyta az egyik szoba kulcsát.

A vádlott a vitatkozás során indulatos lett, dühében először elgáncsolta a sértettet, majd ököllel arcon ütötte, aztán egy fakarót vett magához, amivel addig ütlegelte vendége fejét, amíg a karó több darabra tört. A férfi bántalmazása következtében nem csak az eszköz, hanem a sértett orrcsontja is eltörött.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában - tárgyalás mellőzésével - végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a vádlottal szemben.

(A felhasznált fényképet a marcali rendőrök a szemle során készítették.)

Címkék: karó, hajléktalan, megver, orrcsont, ital, részeg, kék hírek