A korlátozások feloldása és az idegenforgalmi szezon kezdete a Balaton partján a köznyugalom elleni bűncselekmények számának növekedésével is járt, 2021. július első hétvégéjén a Somogy megyei rendőrök több személlyel szemben indítottak büntetőeljárást.

A Siófoki Járási Ügyészség ugyancsak a hétvégén történt garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt indult bűnügyben gyorsított eljárásban két őrizetbe vett férfit állított a Siófoki Járásbíróság elé. A vád lényege szerint a 30 és 28 éves, egyébként büntetlen előéletű, külföldi állampolgár vádlottak üzleti célból érkeztek a Balatonhoz, ahol a szombat estét egy siófoki bárban töltötték.

A szórakozóhelyen mindkét férfi nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd az egyikük felült a pultra. Az idősebb vádlottra ezért többen is rászóltak és megkérték, hogy szálljon le, azonban a férfi leszállása során az egyik vendéget könyökével állon ütötte.

Mindezt észlelte a bárban biztonsági őrként dolgozó sértett és intézkedni akart a vádlottakkal szemben, akik nem működtek együtt, hanem közülük először az idősebb testvér ütötte meg ököllel az őrt szeménél, majd a bántalmazásba öccse is bekapcsolódott. A verekedő párost végül a szórakozóhely vendégei fékezték meg.

Az ügyészségi indítvánnyal egyezően a Siófoki Járásbíróság a vádlottakat jogerősen 280.000, illetve 240.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Címkék: külföldiek, verekedés, kék hírek, siófok