A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a 42 éves budapesti nővel szemben, aki fél év alatt 12 alkalommal lopott különböző szerszámgépeket az ország különböző pontjain.

A vádlott 2020 októberében kezdte a bűncselekménysorozatot, ekkor egy miskolci barkácsáruházból lopott szerszámgépet. Miután sikerrel járt, még négy alkalommal visszament ebbe az áruházba, ahonnan a kis méretű, de értékes szerszámgépekről eltávolította a lopásgátló berendezést, majd az eszközöket a táskájába rejtve fizetés nélkül távozott.

null

A nő ezután két budapesti, egy kecskeméti, egy debreceni, majd egy békéscsabai barkácsáruházat vett célba, mielőtt 2021 februárjának végén Kaposvárra jött. A vádlott az első lopásnál még sikerrel járt, ugyanis ekkor közel 200.000,-Ft értékben lopott el lézeres távolságmérőket és egy detektort, azonban néhány nappal később az áruház biztonsági szolgálata már tetten érte, amikor akkumulátorokat akart eltulajdonítani, ezért értesítették a kaposvári rendőröket, akik őrizetbe vették az asszonyt.

Mivel a vádlottal szemben nem sokkal korábban szabtak ki börtönbüntetést, illetve rendelték el egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását, ezért a Kaposvári Járási Ügyészség - elsősorban a bűnismétlés veszélye miatt - kezdeményezte a nő letartóztatását. A vádlott a bűncselekménysorozattal az áruházaknak több mint 1,3 millió forint kárt okozott.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő, különös visszaesőnek minősülő asszonnyal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, vagyonelkobzás elrendelésére, valamint a vádlottal szemben előterjesztett polgári jogi igény megítélésre tett indítványt.

Címkék: barkácsáruház, lopás, tolvaj, kék hírek