Hétfőre a Somogy megyei Kadarkúton a legtöbb megsérült ház tetőszerkezetét már befóliázták, az elsődleges viharkárokat felszámolták a beavatkozó egységek és civilek. Ám a rendkívüli időjárás okozta károk miatt még mindig érkeznek újabb bejelentések, ahol a tűzoltók jelenleg is dolgoznak.

Az elmúlt hétvégén nem mindennapi összefogás volt tapasztalható Kadarkúton. Szombaton csaknem 170-en vettek részt a kárfelszámolásban, vasárnapra viszont már több, mint 350-en érkeztek a kisvárosba, hogy segítsenek a munkálatokban. Szintén károkat okozott a vihar Ságváron, Mezőcsokonyán, Bárdudvarnokon és Kiskorpádon is. A megyében összesen 401 épület károsodott, ám a folyamatos bejelentések miatt ez a szám a mai napon is emelkedik.

null

Hétfő délután Kadarkúton, a polgármesteri hivatalban tartott sajtótájékoztatót dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke. Karsai József a város polgármestere köszönetét fejezte ki a hivatásos és önkéntes egységeknek a segítségért, melyet a hétvége során nyújtottak. Elmondta, hogy a károsultak közül sokan nem rendelkeznek biztosítással, így számukra még nagyobb nehézséget jelent a károk elhárítása.

null

Wéber Antal tűzoltó dandártábornok a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elmondta, hogy az elmúlt hétvége is bizonyítja, hogy nőtt a lakosság öngondoskodó képessége, hiszen több megsérült ingatlannál saját erőből oldották meg a károk elhárítását. Szombaton 29, vasárnap pedig már 86 szervezet vette ki a részét a munkálatokból, melyek közül mindkét napon 14 hivatásos katasztrófavédelmi szerv végezte a megrongálódott pala- és cserépfedés eltávolítását és az ideiglenes tetőfedést.

A sajtótájékoztatón részt vett Biró Norbert a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Szászfalvi László országgyűlési képviselő és dr. Szajcz Adrián a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke is. Mindannyian köszönetüket fejezték ki a jól szervezett munkáért, és méltatták a példa értékű összefogást és segítségnyújtást.


Fotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKI
Fotó: Somogy MKI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: viharkár, kadarkút, katasztrófavédelem, kék hírek