Június 17-én egy akkor még ismeretlen elkövető éjjel Siófokon, majd 24-én és 25-én éjszaka Balatonföldváron és Balatonendréden több lakóházba ment be a nyitva hagyott ajtókat, ablakokat kihasználva. Volt olyan ingatlan, ahol a szúnyoghálót átvágva jutott be a lakásba, de volt olyan is, ahol az ablak alá támasztott alumínium létrán az emeletre mászott fel - írja a Police.hu.

A besurranó táskák után kutatott, pénztárcákat, személyes okmányokat, bankkártyákat, ékszereket, ruhaneműt és készpénzt tulajdonított el. Többször már az udvaron megvált az üres tárcáktól, hátizsákoktól, és csak az értékekkel távozott.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Balatonendréden június 25-én éjszaka az egyik ingatlan tulajdonosa felébredt, és megzavarta a besurranót. Értesítette a rendőrséget, pontos személyleírással tudott szolgálni a férfiről, akit a körzeti megbízottak pár órával később Siófokon, a buszpályaudvaron elfogtak, majd a Siófoki Rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozók a 68 éves budapesti P. Zoltánt 13 rendbeli lopás bűncselekmény miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Címkék: besurranó, tolvaj, Balaton, kék hírek