A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei az „Útravaló” program részeként 2021. június 10-én kora délutántól a toponári Deseda tó partján szerveztek játékos vetélkedőt a 7. osztályosok iskolások részére.

A koordinátorok tizenkét változatos feladat során hívták fel a fiatalok figyelmét, hogy a 14. életévük betöltésével a törvény szemében felelősségük is megváltozott. Büntetendő cselekedeteik eljárást vonhatnak maguk után, könnyen válik egy-egy diákcsíny bűncselekménnyé.

A rendezvényt dr. Szijártó István r. ezredes, bűnügyi megyei rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg, melyen összesen hat, három fős csapat mérte össze tudását Somogy megyei különböző iskoláiból.

Az első három helyezett értékes ajándékcsomagot vehetett át:

1. A galaxis őrzői

2. Beszédesek

3. #Kindercommando

A nyári szünidő alatt zavartalan pihenésre vágyó családok számára a rendőrség az alábbi tanácsokkal szolgál:

- Csak a nyaraláshoz, pihenéshez elengedhetetlen felszerelést vigye magával!

- A strandoláshoz nem feltétlenül szükséges használati tárgyakat, ékszereket, bankkártyát, iratokat hagyja otthon, vagy biztonságos helyen!

- Csak szükséges mennyiségű készpénzt vigyen magával a strandra!

- Mobiltelefonját, fényképezőgépét, kameráját, gépkocsijának kulcsait ne hagyja őrizetlenül, használja az értékmegőrzőket!

- Gépkocsiját mindig zárja be, értékes tárgyakat, táskát soha ne hagyjon látható helyen az utastérben, ezeket inkább a csomagtartóban helyezze el!

- Nyaralója, apartmanja ablakait, ajtajait és a kerítéskaput is mindig zárja be távozáskor!

- Amennyiben mégis áldozattá válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon!

Címkék: Útravaló, bűnmegelőzés, vetélkedő, Deseda, diák, kék hírek