A Marcali Járási Ügyészség különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal az 57 éves férfival szemben, aki egy balatonberényi kempingben napszemüvegével tudtukon kívül lefilmezte az ott meztelenül strandoló 10 személyt.

A vád lényege szerint a vádlott 2020 augusztusában a balatonberényi naturista strandon a vízben tartózkodott, ahol nem csak fürdőzött, hanem napszemüvegével felvételeket készített a körülötte lévő ruhátlan sértettekről azok tudta és beleegyezése nélkül.

Az egyik sértettnek azonban gyanús lett a férfi viselkedése, ezért értesítette az úszómestert, aki intézkedett a vádlottal szemben, melynek során a férfi átadta szemüvegét a kemping alkalmazottjának.

A marcali rendőrök által lefoglalt napszemüveg szárában a kamerán kívül memóriakártya is volt, amelyen a vádlott a strandon rögzített videófelvételt tárolt.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában büntetővégzés meghozatala iránti eljárásban pénzbüntetést indítványozott a férfival szemben.

(A napszemüvegről a fényképeket az igazságügyi informatikus szakértő készítette.)

Címkék: kukkoló, naturista, nudista, napszemüveg, vád, bíróság, kék hírek