A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb kárt okozó rongálás és garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki azért rúgott bele az üzlet ajtajába, mert az eladó közölte vele, hogy drágult a szivarka.

A 43 éves férfi 2021 februárjában erősen ittas állapotban érkezett egy kaposvári dohányboltba, ahol szivarkát akart vásárolni. Miután az eladó tájékoztatta, hogy az általa megvásárolni kívánt termék ára emelkedett, a vádlott - mivel a drágulást, és az eladó válaszának stílusát is kifogásolta - dühében az üzletből való távozása során a bejárati ajtó alsó üveglapjába rúgott, amely ennek következtében betörött. Az eseményeket a dohánybolt biztonsági kamerája is rögzítette:

A rongálással a férfi összesen 65 ezer forintos kárt okozott, majd távozott a helyszínről. A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartását azonban többen is észlelték, és a tanúktól kapott személyleírás alapján a kaposvári rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták az elkövetőt, aki a bűncselekmények elkövetését beismerte.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Címkék: betör, dohánybolt, rongál, drágul, részeg, kék hírek