A Nagyatádi Járási Ügyészség jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal az 50 éves nővel szemben, aki a gondjaira bízott idős sértett több, mint 17 millió forintját emelte le több alkalommal a sértett bankszámlájáról.

A vádban foglaltak szerint a vádlott a működési engedély visszavonásáig tulajdonosa és fenntartója volt egy Somogy megyei idősotthonnak.

A 81 éves sértett az otthonba költözésekor egyebek mellett meghatalmazást adott a vádlottnak arra is, hogy szükség esetén bankszámlája felett rendelkezzék.

A nő a bizalmi viszonyt kihasználva az idős sértett tudta és beleegyezése nélkül 2018 nyarán többször vett fel készpénzt a sértetti számláról összesen 17.408.000 forint összegben, amelynek egy részét ismeretlen célra fordította, azonban 10 millió forintot otthonának szekrényében rejtegetett, míg közel 1 millió forintot az idősotthon irodájában tartott.

A nagyatádi rendőrök az elsikkasztott pénzből 10.900.000 forintot foglaltak le, valamint a vádlott ezidáig további 5.500.000 forintot fizetett meg a sértettnek. 

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetére 3 év 6 hónap börtönbüntetést és 5 év közügyektől eltiltást indítványozott a vádlottal szemben. 

(A felhasznált fényképet a nagyatádi rendőrök az egyik kutatás során készítették.)

Címkék: bankszámla, becsap, idősotthon, sikkaszt, millió, tolvaj, lop, kék hírek