A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 25 és egy 42 éves férfival szemben. A közösen elkövetett lopáson és magánlaksértésen túlmenően a fiatalabb vádlottnak egyedi azonosító jellel visszaélés, személyi szabadság megsértése, testi sértés és zaklatás miatt is felelnie kell a bíróságon.

A 25 éves férfi 2020 szeptemberében egy kisbusz rendszámát szerelte fel a személyautójára, mivel annak külföldi hatósági jelzéseit - tekintettel arra, hogy azok hónapokkal korábban lejártak - rendőrök ezt megelőzően már elvették tőle. A férfi néhány héttel később összeveszett az élettársával is, akit ezért több alkalommal megütött, majd egy kést a kezében tartva életveszélyesen megfenyegetett, végül bezárt a lakásba azért, hogy a sértett azt ne tudja elhagyni.

2020 októberében a kapun lévő lakat levágásával a fiatal vádlott és idősebb társa közösen törtek be egy felújítás alatt álló kaposvári ingatlanba, ahonnan összesen 735.500 forint értékben loptak szerszámokat és egyéb műszaki cikkeket. Az eltulajdonított értékeket később egy őrizetlenül hagyott telephelyre szállították, néhányat pedig értékesítettek. A férfiak ezután még egy lakásba behatoltak, ahol engedély nélkül tartózkodtak mindaddig, amíg a tulajdonos tetten érte őket.

A kaposvári nyomozók mindezek után rövid időn belül azonosították és elfogták az elkövetőket, akiknek a letartóztatását a bíróság az ügyészség indítványára elrendelte.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.

(A fénykép a nyomozó hatóság szemléje során készült.)

Címkék: zaklatás, személyi szabadság megsértése, fenyeget, magánlaksértés, élettárs, kés, életveszély, lop, tolvaj, kék hírek