A Kaposvári Járási Ügyészség indítványozta annak a két férfinak és két nőnek a letartóztatását, illetve bűnügyi felügyeletét, akik kiskorú lányokat bírtak rá, valamint próbáltak meg rábeszélni prostitúciós tevékenységre, továbbá ebben segédkeztek. A gyanúsítottak közül az egyik nő 2019 nyarán, majd 2020-ban többször a kaposvári vasútállomás környékén szólította meg a sértetteket, akiket aztán a kitartottság bűntette miatt börtönbüntetésre ítélt és feltételes szabadságon lévő férfi gyanúsítotthoz kísért.

A kiskorú lányok egyikét végül a büntetett előéletű terheltnek sikerült rávennie prostitúciós tevékenységre, amit a sértett 2020 decemberéig végzett a gyanúsított felügyelete mellett. A fiatal lány a gyanúsított által bérelt kaposvári panzió szobájában fogadta a szexuális szolgáltatást igénybe vevőket, majd a bevételt minden esetben a férfinak adta, aki abból a sértett élelmezését és ruháztatását biztosította, a fennmaradó részt saját céljaira fordította.

A gyanúsítottként kihallgatott másik férfi és nő szintén részt vállalt a kerítések szervezésében, mivel a sértettek rábeszélésénél, szállításánál és újsághirdetések feladásánál is közreműködtek. A kaposvári rendőrök a TEK-kel közös akció során az elkövetőket elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség indítványával egyezően a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírája a férfi gyanúsítottak letartóztatását, míg a nők bűnügyi felügyeletét rendelte el.

Címkék: tek, letartóztatás, prostitúció, kaposvár, kék hírek