A hétvégén összesen tizenhétszer riasztották a megye tűzoltóit. Többségében tűzeseteknél volt szükség az egységek munkájára, öt alkalommal a mentőszolgálat munkatársainak nyújtottak segítséget a tűzoltók lakásfelnyitásban. Három téves jelzés érkezett az elmúlt napokban a megyei műveletirányítási központba.

Pénteken Somogyaszalóba riasztották a kaposvári hivatásos tűzoltókat, ahol egy családi ház füsttel telítődött. Az egységek a felderítést követően eltávolították a tüzelőanyagot a kályha tűzteréből, kiszellőztették az ingatlant, majd átvizsgálták a kéményt. Letért az útról és az oldalára borult egy személyautó péntek délután a 61-es úton, Kaposvár térségében. A járműben csak a sofőr utazott, aki önerejéből ki tudott szállni. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a kocsit. 

Szombaton két személyautó karambolozott Fonyódon, a 7-es főút és a Zrínyi utca kereszteződésében. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, feszítővágóval eltávolították az egyik gépkocsi ajtaját, majd kiemelték az utast, akit átadtak a mentőknek. A balesetben összesen hárman sérültek meg. 



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vasárnap hajnalban egy személyautó motortere és egy hulladéktároló is égett Nagyatádon, az Aradi utcában. A város hivatásos tűzoltói fékezték meg a lángokat. Az egységek átvizsgálták az egész autót, de további izzó gócokat már nem találtak. Az M7-es autópálya siófoki szakaszán menet közben gyulladt ki egy gépkocsi motortere vasárnap. Egy arra haladó szabadnapos tűzoltó megállt és egy porral oltóval megfékezte a lángokat, majd áramtalanította az autót. A siófoki hivatásos tűzoltók kiérkezést követően hőkamerával átvizsgálták a kocsit, de izzást már nem tapasztaltak.

Az esti órákban Fonyódon, csaknem tíz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet. A balatonboglári önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet. 


Fotó: Balatonboglár ÖTPFotó: Balatonboglár ÖTPFotó: Balatonboglár ÖTPFotó: Balatonboglár ÖTP
Fotó: Balatonboglár ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: hétvége, katasztrófavédelem, tűzoltóság, kék hírek