Huszonkilenc alkalommal riasztották a tűzoltókat az elmúlt napokban, ebből hat esetben téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba. A veszélyesen megdőlt fák, leszakadt faágak eltávolítása mellett több balesetnél és tűzesetnél is segítettek a megye tűzoltói. Pénteken, Siófokon egy tizenkét méteres, Barcson pedig egy tizenöt méteres fa ága szakadt le. Mindkét helyszínen a város hivatásos tűzoltói szüntették meg a veszélyt.

Szombaton egy száz négyzetméteres siófoki családi ház konyhája, szobája, és a tető egy része kapott lángra a Mező Imre utca és a Jegenye sor találkozásánál. A város hivatásos tűzoltói a lángokat négy vízsugárral fojtották el. Az épületből két gázpalackot is kihoztak, az egyik felhevült, ezt az egységek lehűtötték. A tűzesetben az egyik lakó könnyebben megsérült, őt a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították. A tűzoltók épségben kimentettek egy macskát is.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó a szombat délutáni órákban Balatonlellén, a Móló sétánynál. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók a lángokat két vízsugárral rövid időn belül eloltották. Somogyzsitfán, egy családi ház kéményében kapott lángra a lerakódott korom és kátrány, szombat este. A marcali hivatásos és a szőkedencsi önkéntes tűzoltók eltávolították a még lángoló égésterméket a tűztérből, kitisztították az égéstermék-elvezetőt és kéményseprőt hívtak a helyszínre.

Kaposváron egy Honvéd utcai buszmegálló mellett hasadt le egy fa ága szombaton, amely veszélyeztette a gyalogosforgalmat. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a faágat motorfűrésszel rövid időn belül eltávolították. Vasárnap letért az úttestről, majd egy távközlési oszlopnak és egy fának ütközött egy gépkocsi a Péterhidát és Komlósdot összekötő úton. A három utas saját erejéből szállt ki a járműből. A barcsi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd eltávolították az oszlopot az úttestről, így a forgalmi akadályt megszüntették.

Lesodródott az úttestről, majd fának csapódott egy gépkocsi vasárnap este Öreglakon. A marcali hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót, motorfűrésszel eltávolították az útban lévő faágakat és a sofőrt feszítővágóval kiszabadították. Az autóban ketten utaztak, a sofőr a helyszínen életét vesztette, utasát pedig a mentők súlyos sérülésekkel kórházba szállították. Lengyeltótiban kidőlt és elzárta az utat egy nyolc méteres fa az arra közlekedők elől, vasárnap. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a fát.


Fotó: Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP, Maracli HTPFotó: Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP, Maracli HTPFotó: Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP, Maracli HTPFotó: Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP, Maracli HTPFotó: Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP, Maracli HTPFotó: Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP, Maracli HTPFotó: Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP, Maracli HTPFotó: Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP, Maracli HTPFotó: Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP, Maracli HTPFotó: Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP, Maracli HTPFotó: Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP, Maracli HTPFotó: Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP, Maracli HTPFotó: Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP, Maracli HTPFotó: Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP, Maracli HTP
Fotó: Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP, Maracli HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: kék hírek, tűzoltóság, hétvége, katasztrófavédelem