A Fonyódi Járási Ügyészség kisebb értékre, több közokirat, magánokirat, készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 48 éves nővel és 77 éves férfival szemben, akik elemeltek egy véletlenül hátrahagyott tárcát egy balatonlellei üzletben.

A vádban foglaltak szerint a nő és holland ismerőse 2021 februárjának elején együtt vásároltak egy diszkont áruházban Balatonlellén. Velük egyidőben a sértett is az üzletben tartózkodott, éppen a kirakott ruhák között válogatott, amikor a ruhaméretek ellenőrzésekor letette pénztárcáját az árukra, majd a tárca nélkül ment tovább.

Ezt követően a férfi vádlott is a ruhákhoz lépett és egyből észlelte az őrizetlenül hagyott pénztárcát, amit megmutatott a bevásárlókocsit toló társának. A vádlottak együtt néztek bele a férfi által kinyitott tárcába, és mivel abban nagyobb összegű készpénz volt, ezért a nő azt táskájába rejtette.

A sértett 10 perc elteltével fedezte fel pénztárcájának hiányát és egyből a bolt vezetőségéhez fordult. Az üzletben felszerelt kamerafelvételek alapján jól látszott az elkövetők cselekménye, akiket fél órával később már egy másik üzlet parkolójában igazoltattak a fonyódi rendőrök.

A terheltek a tárcát hiánytalanul visszaadták, így a 105 ezer forint összegű elkövetési érték megtérült.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában - büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban - pénzbüntetést indítványozott a vádlottakkal szemben.

Címkék: pénztárca, lop, tolvaj, kék hírek