A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a három testvérrel szemben, akik azért bántalmazták a sértetteket, mert az egyikük nézeteltérésbe keveredett a vendéglátójával.

A legidősebb, 33 éves vádlott 2019 decemberében vendégként érkezett a sértett házába, ahol már délelőtt italozni kezdtek. Amikor az együtt elfogyasztott nagy mennyiségű alkohol hatására a sértett az esti órákban elaludt, őt a vádlott több alkalommal tarkón ütötte azzal a céllal, hogy felébredjen, és tovább tudják folytatni az ivást. A sértett azonban már nem akart inni, és felszólított a vádlottat, hogy távozzon.

A vádlott ekkor a 26 és 20 éves testvéreit telefonon arról tájékoztatta, hogy őt a vendégségben megverték, ezért nem sokkal később a két fiatalabb vádlott is a helyszínre érkezett, majd a ház előtti útszakaszon a vádlottak puszta kézzel, illetve a magukkal vitt eszközökkel - így például szerszámnyelekkel - a házigazdát, egy másik vendéget, illetve annak édesapját is bántalmazták, mellyel csak akkor hagytak fel, amikor észlelték, hogy egy szemtanú értesítette a rendőrséget.

A bántalmazás következtében a sértettek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, azonban egyikük fejsérülése esetében - tekintettel a bántalmazás eszközére és irányára - a súlyosabb sérülés kialakulásának is fennállt a lehetősége.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a legfiatalabb vádlottal szemben felfüggesztett, míg idősebb testvérei vonatkozásában végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

(A fénykép a nyomozó hatóság szemléje során készült.)

Címkék: vendégség, italozás, testvér, verekedés, garázda, kék hírek