A rendelkezésre álló adatok alapján két fiatalkorú 2021. április 18-án vendégségben tartózkodott egy ötvöskónyi házban, amelynek során nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak. Mikor a többiek nyugovóra tértek, a két fiatal úgy döntött, hogy a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül elviszi a vendéglátójuk pajtában parkoló autóját. Felváltva vezettek, majd késő este Kaposújlakon nekiütköztek egy autóbuszmegállónak, ahol a kocsi bal hátsó kereke kitört. A fiú és a lány ezt követően gyalogosan távozott a helyszínről, később taxival mentek haza.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság a 17 éves porrogi és a 14 éves segesdi lakosok ellen jármű önkényes elvétele bűntett, valamint járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik - tették hozzá a hírhez a rendőrök.

Címkék: abelset, sofőr, autó, ittas, kék hírek