A húsvéti hosszú hétvégén huszonhat esetben riasztották a somogyi tűzoltókat. A péntek és a szombat különösen mozgalmasnak bizonyult, hiszen tíz tűzesetnél és öt műszaki mentésnél is be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak. A megyei műveletirányítási központba hétszer érkezett téves jelzés az elmúlt napokban.

Péntek hajnalban teljes terjedelmében égett egy százötven négyzetméteres családi ház több helyisége és tetőszerkezete is Marcaliban, a Honvéd utcában. Az egységek magasból mentőről a tetőt is megbontották. A marcali, a keszthelyi és a zalakarosi hivatásos tűzoltók végül öt vízsugárral, több mint három óra alatt tudták teljesen eloltani a lángokat. Megdőlt és veszélyeztette a gyalogos forgalmat egy nyírfa Nagyatádon, a Lőcsei utcában péntek reggel. A város hivatásos tűzoltói magasból mentőről, motorfűrésszel ledarabolták a fát.


Fotó: Marcali HTP, Kadarkút ÖTP, Kaposvár HTP, Törökkoppány ÖTE,Fotó: Marcali HTP, Kadarkút ÖTP, Kaposvár HTP, Törökkoppány ÖTE,Fotó: Marcali HTP, Kadarkút ÖTP, Kaposvár HTP, Törökkoppány ÖTE,Fotó: Marcali HTP, Kadarkút ÖTP, Kaposvár HTP, Törökkoppány ÖTE,Fotó: Marcali HTP, Kadarkút ÖTP, Kaposvár HTP, Törökkoppány ÖTE,Fotó: Marcali HTP, Kadarkút ÖTP, Kaposvár HTP, Törökkoppány ÖTE,Fotó: Marcali HTP, Kadarkút ÖTP, Kaposvár HTP, Törökkoppány ÖTE,Fotó: Marcali HTP, Kadarkút ÖTP, Kaposvár HTP, Törökkoppány ÖTE,Fotó: Marcali HTP, Kadarkút ÖTP, Kaposvár HTP, Törökkoppány ÖTE,Fotó: Marcali HTP, Kadarkút ÖTP, Kaposvár HTP, Törökkoppány ÖTE,Fotó: Marcali HTP, Kadarkút ÖTP, Kaposvár HTP, Törökkoppány ÖTE,Fotó: Marcali HTP, Kadarkút ÖTP, Kaposvár HTP, Törökkoppány ÖTE,
Fotó: Marcali HTP, Kadarkút ÖTP, Kaposvár HTP, Törökkoppány ÖTE,
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Árokba hajtott, és a tetejére borult egy személyautó pénteken, a 68-as főúton, Segesd határában. A nagyatádi hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd a kerekeire állították a járművet. Az autóban ketten utaztak, a sofőrt a mentők kórházba szállították. Villanyoszlopnak hajtott, majd visszapördült az útra egy személyautó pénteken, Csökölyben, a Rákóczi utca és a Petőfi utca találkozásánál. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók áramtalanították az összetört autót, majd közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A járműben csak a sofőr utazott, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

Kigyulladt egy személyautó Kaposváron, a Béke utcában nagypénteken, az esti órákban. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a lángokat két vízsugárral eloltották, majd drótkötéllel levontatták az úttestről az autót, így megszüntették a forgalmi akadályt. A jármű két utasa még időben elhagyta az autót, nem szenvedtek sérülést. Szombaton kigyulladt a lerakódott korom egy nagyberényi családi ház kéményében. A siófoki hivatásos tűzoltók egy porral oltóval eloltották a tüzet, majd kéményseprőt hívtak a helyszínre, aki megtiltotta az égéstermék-elvezető használatát.

Parkoló járművet lökött egy villanyoszlopnak egy gépkocsi Kaposváron, a Móricz Zsigmond utcában szombaton. Az ütközés következtében az oszlop kitört, ám nem dőlt ki, a vezetékek tartották azt. A műszaki mentést a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték. Kidőlt és elzárta az utat az autósok elől egy körülbelül hat méteres fa szombaton, Kadarkút külterületén. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók rövid időn belül eltávolították a fát és megszüntették a veszélyt.

Fél hektáron, foltokban égett a nádas Törökkoppányban, a Pernec-patak mentén. A tabi önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Húsvét vasárnap lángok csaptak fel egy marcali üzemcsarnokban, a Kossuth Lajos utcában, ahol ötven négyzetméteren gumilapok égtek. A marcali, a keszthelyi és a zalakarosi hivatásos tűzoltók több órán át küzdöttek a lángokkal, végül csaknem négy óra alatt sikerült teljesen eloltani a tüzet. Az egységek az utómunkálatok során kiszellőztették az épületet és a még izzó gócokat átforgatták. A tűzoltásban egy munkagép is segítette az egységek munkáját.

Hétfőn teljes terjedelmében égett egy fűrészüzem ötven négyzetméteres fűrészportárolója Nagyatádon, a Szabadság utcában. A nagyatádi és a barcsi hivatásos tűzoltók három vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. Az utómunkálatok során átvizsgálták az egész épületet és kihordták a szabadba a felhalmozott fűrészport. A lángok nem terjedtek át a szomszédos épületekre, a tűzesetben senki sem sérült meg.

Címkék: hosszú hétvége, húsvét, tűzoltóság, kék hírek