Az elmúlt három nap összesen harminc jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba. A száraz időben a megye több pontján is szabadtéri tüzek oltása adott munkát a tűzoltóknak a hétvége során.

Pénteken összeütközött két személyautó Kaposváron, a Jutai úton. A balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. Személyi sérülés nem történt a balesetben.

Két méter mély szennyvíziszap-aknába esett egy kis termetű kutya péntek délelőtt Taranyban. Az állatnak csak a feje látszódott ki, a gazdája nem tudta felhozni, ezért a tűzoltók segítségét kérte. A nagyatádi hivatásos tűzoltók mentőkötéllel sértetlenül kiemelték a négylábút és átadták aggódó gazdájának.

Kisbusszal ütközött egy személyautó Visz és Karád között. Az ütközés következtében az autó az árokba csapódott. A műszaki mentést a balatonboglári önkormányzati és a karádi önkéntes tűzoltók végezték. Egy utas könnyebben megsérült a balesetben.

Szombat este árokba hajtott egy személyautó Barcson, a Mező utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autót és megszüntették a forgalmi akadályt. Az autóban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg.

Vasárnap reggel egy családi házzal egybeépített melléképületben égett a tűzifa Böhönyén, a Bethlen Gábor utcában. A tűz átterjedt a tároló tetejére is. A böhönyei önkormányzati tűzoltók egy porral oltó készülékkel megfékezték a lángok továbbterjedését, majd a parázsló, izzó tetőléceket egy vízsugárral eloltották. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

A hétvégén összesen tizenhat szabadtéri tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit. Somogysámson településén, másfél hektáron égett a nádas, Segesden, Vízváron és Nagyatádon kerti gazégetés következtében terjedtek át a lángok a száraz aljnövényzetre. Enying külterületén egy hektáron égett az aljnövényzet és a lángok belekaptak egy facsemetésbe is. Valamennyi helyszínen az egységek megfékezték a lángok továbbterjedését és eloltották a tüzet. A hétvégi tűzesetek többsége kis odafigyeléssel elkerülhető lett volna.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: tűzoltóság, hétvége, katasztrófavédelem, kék hírek