A Kaposvári Járási Ügyészség a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat 2019-ben a kaposvári remeteként elhíresült férfi ellen. Akkor az ügyben a Kaposvári Járásbíróság eltérő minősítés mellett állapította meg a vádlott bűnösségét és 3 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki vele szemben, valamint 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A Kaposvári Járási Ügyészség az elsőfokú bíróság ítélete ellen a váddal egyező minősítés megállapítása és a büntetés súlyosítása végett jelentett be fellebbezést, melyet a Somogy Megyei Főügyészség fenntartott. Így a Kaposvári Törvényszék a mai napon megtartott nyilvános ülésén a vádlott büntetését 4 év 3 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre emelte fel - tájékoztatta szerkesztőségünket a Somogy Megyei Főügyészség.

A vádiratban foglaltak szerint a büntetett előéletű 27 éves férfi a tőle érzelmileg függő élettársát 2019. májusában durván bántalmazta, amikor kezeit összekötötte, majd test szerte ütötte. A vádlott a bántalmazást követően a hideg ellenére a ruhátlan nőt kihúzta a lakás céljára szolgáló félig földbe vájt kunyhójából és sorsára hagyta.

A terhelt ellen jelenleg más ügy miatt is van folyamatban büntetőeljárás. Ő volt az ugyanis, aki még tavaly ősszel bement a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület telephelyére és lefejezte az állatvédő szervezet kecskéjét, majd a fejet magához vette és elmenekült.

Címkék: remete, Kutyatár, ügyészség, börtön, ítélet, Kaposvár, kék hírek