A Marcali Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki részegen menekült a rendőrök elől Böhönyénél.

A 29 éves vádlott - aki jogosítvánnyal soha nem rendelkezett - 2020 novemberében egy délelőtt alatt nagy mennyiségű szeszes italt (két liter bort, három deciliter sört, és két deciliter pálinkát) fogyasztott, ennek ellenére nem sokkal később a lakóhelyétől mintegy tíz kilométerre található szomszéd községbe vezetett egy általa aznap vásárolt, rendszám nélküli autóval.

Az ittas férfi célja az volt, hogy az útközben felvett ismerősével visszautaznak a lakóhelyére, és tovább folytatják az italozást, az úton azonban a rendőrjárőr közúti ellenőrzés alá akarta vonni. Ahelyett, hogy eleget tett volna a rendőri utasításnak, a vádlott növelte a sebességét, és megpróbált elmenekülni az őt követő, megkülönböztető fény- és hangjelzést is használó rendőrautó elől.

Amikor a szökni próbáló vádlott később egy földes útra kanyarodott, az autója a sáros útszakaszon megsüllyedt, így az autós üldözés során senki sem sérült meg.

A Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többszörösen büntetett előéletű férfival szemben elzárás és járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: sör, jogosítvány, menekül, rendszám, részeg, bor, pálinka, autó, ittas, kék hírek