Két éve szerezte meg az önálló beavatkozásra való jogosultságát az Igali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület. Pénteken újabb minősítő gyakorlaton bizonyították, hogy továbbra is elhivatottak a településen és környéken élők biztonsága védelmében.

A minősítőn a feltételezés szerint egy füsttel teli helyiségből kellett kimenteniük a sérülteket, közben pedig eloltani a tüzet és megszüntetni a veszélyt. A tűzoltók áramtalanították az épületet, elzárták a gázvezetéket, majd légzőkészülékben, védősugár fedezetével megkezdték az életmentést, valamint az oltást. A megtalált két sérültet kimentették és eloltották a tüzet.


Fotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKIFotók: SMKI
Fotók: SMKI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Tarlós István tűzoltó ezredes, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese a minősítő oklevél átadásakor kiemelte, hogy a gyakorlatot az egyesület magas színvonalon hajtotta végre, az önkéntesek összeszokottan és szakszerűen hajtották végre a feladatokat. 

Az igali önkéntes tűzoltók így további egy évre jogosultak tűzeseteknél és műszaki mentéseknél önálló beavatkozást végezni - számolt be oldalán a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Címkék: önkéntes tűzoltók, Igali, minősítő, gyakorlat, kék hírek