A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a bűnügyi őrizetben lévő hajléktalan férfit, aki februárban Kaposvár belvárosában, egy parkban látta, hogy a mozgásában részlegesen korlátozott társa egy padon ül félálomban.

A férfi leült ismerőse mellé, majd - kihasználva állapotát - kis idő múlva kirántotta a sértett mögül hátizsákját és azt magához véve távozott a helyszínről. A sértett azonban felébredt, de a vádlottat nem érte utol, hanem bejelentése alapján a férfit a kaposvári rendőrök fogták el, miután azonosították a térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével.

A sértett összeségében 36 ezer forint értékű tárgyai jórészt előkerültek, egy részüket a vádlottól foglalta le a nyomozó hatóság, míg másik részüket egy szemetesedényben találták meg.

A Kaposvári Járásbíróság a vádlottat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év 6 hónapra felfüggesztette, azonban a döntés nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést.

(A felhasznált képek a nyomozó hatóság eljárása során készültek.) 

Címkék: tolvaj, kifoszt, hajléktalan, park, belváros, lop, kék hírek