A körzeti megbízottak vasárnap este Nagyatád belterületén ellenőriztek egy személygépjárművel utazó férfit, miután észlelték, hogy a kocsi csomagteréből egy kerék lóg ki. A járőrök felismerték a biciklit, amit egy héttel korábban, az akkor még ismeretlen elkövető az éj leple alatt egy társasház lépcsőházából tulajdonított el.

A kerékpárt birtokló 34 éves helyi férfit elfogták és előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A bűncselekmények megelőzése érdekében kérjük, hogy fogadják meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi tanácsait:

- Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!

- Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!

- Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül!

- A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!

- Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.

- Regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe program keretében, melyet a rendőrség díjmentesen végez!

- Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, segélyhívó számon!

Címkék: BikeSafe, bicikli, regisztráció, bringa, tolvaj, kerékpár, lop, kék hírek