Az elmúlt négy napban 18 alkalommal riasztották a tűzoltókat Somogyban. Többségében tűzeseteknél volt szükség az egységek munkájára, öt alkalommal a mentőszolgálat munkatársainak nyújtottak segítséget a tűzoltók lakásfelnyitásban, illetve betegmozgatásban.

Péntek délelőtt megcsúszott és árokba csapódott egy gépjármű Berzencén, a Kossuth utcában. A csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A járműben csak a sofőr utazott, aki könnyebben megsérült a balesetben.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül húsz négyzetméteres lakóépület Somogyszentpálon, az Árpád utcában, péntek délután. A marcali hivatásos és a somogyszentpáli önkéntes tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat miközben egy gázpalackot is visszahűtöttek és megakadályozták, hogy felrobbanjon. Az épületben egy személy lakott, akinek ideiglenesen rokonai biztosítanak szállást. Az eset során senki sem sérült meg.

Szombaton, három négyzetméteren összehordott hulladék égett Berzencén a Május 1. utcában. A csurgói önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet.

Egy 25 méter magas fa egyik ága lehasadt és fennakadt szombat délután Siófokon a Badacsony utcában. A város hivatásos tűzoltói magasból mentő és motorfűrész segítségével eltávolították a körülbelül húsz méteres magasságban lógó faágat.

Vasárnap délután tűz ütött ki egy állattartó telep istállójában Kötcsén, a Magyar utcában. Mintegy száz négyzetméteren izzott, füstölt az alomnak szétterített szalma. A siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók megfékezték a tűz továbbterjedését és az épületből – a helyi dolgozók közreműködésével – sikeresen kitereltek harminc szarvasmarhát. A tűzesetnél senki sem sérült meg, az ijedtségen kívül az istállóban lévő jószágoknak sem esett baja.


Fotó: Csurgó ÖTP, Marcali HTP, Siófok HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Csurgó ÖTP, Marcali HTP, Siófok HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Csurgó ÖTP, Marcali HTP, Siófok HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Csurgó ÖTP, Marcali HTP, Siófok HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Csurgó ÖTP, Marcali HTP, Siófok HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Csurgó ÖTP, Marcali HTP, Siófok HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Csurgó ÖTP, Marcali HTP, Siófok HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Csurgó ÖTP, Marcali HTP, Siófok HTP, Balatonboglár ÖTPFotó: Csurgó ÖTP, Marcali HTP, Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP
Fotó: Csurgó ÖTP, Marcali HTP, Siófok HTP, Balatonboglár ÖTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: bevetés, tűzoltóság, katasztrófavédelem, kék hírek